Guvernul a aprobat OUG privind restituirea către transportatori a 4 eurocenţi din acciza suplimentară la carburanţi

Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă prin care se restituie transportatorilor licenţiaţi în UE care efectuează transport rutier de mărfuri cu autovehicule cu o greutate brută maximă autorizată de cel puţin 7,5 tone suma de 4 eurocenţi din acciza suplimentară de 7 eurocenţi pe litrul de combustibil, informează Biroul de presă al Executivului.

Ordonanţa are în vedere faptul că sectorul transporturilor de bunuri poate influenţa pe orizontală evoluţia preţurilor în întreaga economie naţională, potrivit sursei citate.

Actul normativ adoptat de Guvern prevede „o reducere de accize de 40 euro/1.000 litri faţă de nivelul standard prevăzut de lege, pentru motorina utilizată drept carburant pentru transport rutier de mărfuri în cont propriu sau pentru alte persoane, cu autovehicule sau ansambluri de vehicule articulate destinate exclusiv transportului rutier de mărfuri şi cu o greutate brută maximă autorizată de cel puţin 7,5 tone, precum şi pentru transportul de persoane, regulat sau ocazional, exclusiv transportul public local de persoane, cu un autovehicul din categoria M2 sau M3”.

„Reducerea de accize se realizează prin restituirea diferenţei de 40 euro/1.000 litri operatorilor economici licenţiaţi în Uniunea Europeană”, mai precizează Guvernul.

Măsura vizează şi activitatea Poştei Române.

„Reducerea se aplică şi pentru transporturi poştale efectuate în cadrul unui serviciu universal cu autovehicule sau ansambluri de vehicule articulate destinate exclusiv transportului poştal şi cu o greutate brută autorizată de cel puţin 3,5 tone. Această măsură vizează activitatea Poştei Române, care nu beneficiază şi nu poate avea o licenţiere aşa cum operatorii privaţi au”, precizează sursa citată.

Condiţiile, procedura şi termenele de restituire a celor 4 eurocenţi pe litrul de carburant urmează să fie stabilite prin Hotărâre a Guvernului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Dorina spune

    Licentierea se face la toate autovehiculele care efectuează transport rutier de mărfuri cu autovehicule cu o greutate brută maximă autorizată de peste 3.5 to.
    Ma intreb atunci, de ce restituirea de 4 eurocenti nu se face conform licentierii !!! ???

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata