Guvernul a aprobat scutirea agenţilor economici de la plata impozitului pentru profitul reinvestit

Guvernul a aprobat in sedinta din data de 23 aprilie 2014 Ordonanta de Urgenta pentru modificarea art.192 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, in sensul scutirii de la plata impozitului pe profitul reinvestit.

Potrivit Ordonantei de Urgenta, agentii economici vor fi scutiti integral de la plata impozitului pentru profitul reinvestit in echipamente tehnologice, respectiv masini, utilaje si instalatii de lucru.

Scutirea se calculeaza trimestrial sau anual, dupa caz. Actul normativ reglementeaza si modul de constituire a rezervelor corespunzatoare profitului reinvestit.

Impactul bugetar estimat pentru anul 2014 este de 137,5 milioane lei.

Pentru aplicarea acestei facilitati fiscale va fi luat in considerare profitul contabil inregistrat incepand cu 1 iulie 2014 si investit in echipamente tehnologice, masini, utilaje si instalatii de lucru produse sau achizitionate dupa aceasta data. Scutirea de impozit a profitului reinvestit se va aplica pana la data de 31 decembrie 2016 inclusiv.

„Prin aceasta masura de relaxare fiscala raspundem unei mai vechi asteptari a mediului de afaceri. Prin neimpozitarea profitului reinvestit vom stimula investitiile si oferta interna”, considera ministrul Finantelor Publice, Ioana Maria Petrescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata