Guvernul a aprobat un împrumut de 900 milioane lei pentru plata beneficiarilor de fonduri europene

Guvernul a aprobat, miercuri, un nou împrumut cu o valoare de peste 900 milioane de lei pentru plata beneficiarilor de fonduri europene, a anunţat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, potrivit unui comunicat de presă.

Noile fonduri vor fi folosite pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii proiectelor implementate în cadrul a trei programe. Astfel, pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii Programului Operaţional Regional au fost alocate fonduri în valoare de 360 milioane de lei, pentru achitarea facturilor către beneficiarii Programului Operaţional Sectorial Mediu — o sumă de aproximativ 294 milioane de lei, iar pentru cei ai Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice — o sumă de 255 milioane de lei.

Guvernul a aprobat în şedinţa din 26 martie un nou împrumut de la Trezoreria Statului pentru a pune la dispoziţia Autorităţilor de Management ale programelor operaţionale resursele necesare pentru plata facturilor către beneficiarii de fonduri europene.

Rata absorbţiei curente a fondurilor europene se ridica la 34,25%, la 21 martie, potrivit unei informări postate marţi pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene.

„Valoarea declaraţiilor de cheltuieli transmise la Comisia Europeană este de 6,580 miliarde euro, ceea ce înseamnă o absorbţie curentă de 34,25% din alocarea UE„, se arată în document.

Acesta mai spune că s-a primit de la Comisia Europeană suma totală de 8,55 miliarde euro, care reprezintă 44,51% din alocarea UE 2007-2013.

„Din aceste fonduri, plăţile intermediare rambursate însumează 6,446 miliarde euro, ceea ce reprezintă 33,55% din alocarea UE 2007-2013”, arată informarea MFE. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata