Guvernul japonez le cere cetăţenilor să facă provizii de… hârtie igienică

Guvernul japonez le cere cetățenilor să facă provizii…de hârtie igienică, în cadrul unei campanii de sensibilizare a opiniei publice cu privire la dezastrele naturale, întotdeauna posibile în arhipelagul nipon, relatează vineri AFP.

„Fiți pregătiți!”, îi sfătuiește pe japonezi Ministerul Industriei în cadrul unei expoziții organizată la Tokyo în perspectiva zilei naționale dedicată comemorării dezastrelor, care se marchează în fiecare an la 1 septembrie, în amintirea Marelui Cutremur din Kanto, în urma căruia și-au pierdut viața peste 100.000 de oameni, în 1923.

„Profitați de această ocazie, dacă doriți, și începeți să vă faceți provizii de hârtie igienică acasă”, a insistat ministerul, precizând totodată că proviziile trebuie făcute pentru a acoperi cel puțin o lună — timp necesar pentru revenirea pieței la normal în cazul unui dezastru major.

Potrivit ministerului nipon, capacitatea de producție de hârtie igienică este în special vulnerabilă, având î vedere că aceasta este concentrată în prefectura Shizuoka, o regiune expusă riscului seismic. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata