Guvernul va acorda amnistie fiscală pentru proprietarii terenurilor afectate, anul trecut, de calamităţi

Guvernul pregăteşte un act normativ în baza căruia proprietarii terenurilor afectate de calamităţile din 2013 vor fi scutiţi de la plata impozitului pe venitul agricol, a declarat, sâmbătă, 15 martie, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu.

Potrivit acestuia, de amnistia fiscală vor beneficia proprietarii a 75.000 de hectare de teren agricol care au fost calamitate.

„Este vorba de amnistie fiscală în cazul impozitului pe norma de venit. Oamenii aceia nu au mai putut obţine niciun venit. Pentru că termenele de plată erau 25 octombrie şi 15 decembrie 2013, nu se mai poate reveni, să-i scuteşti de la plată, şi atunci trebuie introdus acest act normativ cu privire la amnistia fiscală”, a afirmat Botănoiu.

Oficialul Ministerului Agriculturii susţine că actul normativ ar putea fi promovat în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare.

Botănoiu a participat, sâmbătă, la Botoşani, la o întâlnire cu fermierii, oamenii de afaceri din industria agro-alimentară, dar şi cu reprezentanţi ai administraţiilor locale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata