Hackerul „Guccifer”, cel care a spart contul de e-mail al directorului SRI, prins la Arad

Hackerul „Guccifer”, devenit celebru după ce a spart conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România, printre care şi pe cel al directorului SRI, George Maior, a fost prins de procurorii DIICOT la Arad.

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate au efectuat miercuri o percheziţie la locuinţa hackerului Marcel Lazăr Lehel, situată în Arad.

Potrivit DIICOT, în cursul anului 2013, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, Marcel Lazăr Lehel a accesat în mod repetat şi fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidenţiale aflate în poşta electronică. Apoi, Marcel Lazăr Lehel a schimbat parolele de autentificare, restricţionând astfel accesul utilizatorului de drept la datele informatice aflate în poşta electronică.

Totodată, Marcel Lazăr Lehel a transferat neautorizat în propriul sistem informatic datele informatice aflate în conturile de e-mail compromise.

Ulterior, hackerul a divulgat conţinutul corespondenţei către public, acţiuni frauduloase săvârşite în scopul lezării intimităţii în mediul on-line şi denigrării imaginii publice ale persoanelor în cauză.

DIICOT susţine că Marcel Lazăr Lehel a fost condamnat definitiv pentru săvârşirea unor fapte similare, aflându-se în stare de recidivă postcondamnatorie.

În cauză s-a cooperat cu autorităţi din Statele Unite ale Americii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia Operaţiuni Speciale.

Marcel Lazăr Lehel, cunoscut ca „Guciffer” sau „Micul Fum”, a devenit celebru după ce a spart conturi de e-mail ale unor oficiali americani, dar şi ale unor vedete din SUA. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata