Hitler ar fi încercat să folosească drept armă biologică ţânţarii ce răspândesc malaria

Naziştii au desfăşurat către finalul celui de-al Doilea Război Mondial cercetări pentru a creşte ţânţari ce urmau să fie folosiţi drept armă biologică împotriva soldaţilor adverşi, pe care doreau să-i contamineze cu malarie, scrie revista Endeavour în ultimul număr, pe baza unei dezvăluiri a biologului Klaus Reinhardt, de la Universitatea din Tubingen.

Reinhardt susţine că a ajuns la această concluzie după ce a consultat documente despre lagărul de concentrare de la Dachau, unde începând din anul 1942 a funcţionat Institutul de Entomologie (ramură a zoologiei care se ocupă cu studiul insectelor), creat la ordinul şefului SS, Heinrich Himmler.

Aici s-au desfăşurat experimente pentru a se obţine un tip de ţânţar anofel mai longeviv şi mai rezistent la condiţiile climatice din Europa, astfel încât aceste insecte să poată fi aduse pe câmpul de luptă şi folosite ca armă biologică. Cercetătorul german care a făcut această dezvăluire nu crede însă că respectivul laborator şi-a atins obiectivul.

Malaria este o boală infecţioasă răspândită de specia de ţânţar anofel şi care este foarte frecventă în ţările cu climă caldă. În cartea ‘Prevenirea Malariei’, publicată în anul 1910, câştigătorul Premiului Nobel pentru Medicină, Ronald Ross, relatează cum această boală a influenţat deznodământul multor războaie din secolele trecute, ea decimând armate întregi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata