Hossu (Cartel Alfa): Am propus delegaţiei FMI desfiinţarea cotei unice de impozitare

Sindicatele au propus vineri delegaţiei Fondului Monetar Internaţional desfiinţarea cotei unice de impozitare şi introducerea impozitării diferenţiate, potrivit preşedintelui CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

‘Susţinem desfiinţarea cotei unice şi introducerea impozitării diferenţiate a veniturilor, deoarece numai în acest fel se poate încuraja formarea unei clase de mijloc în România. De asemenea, dacă se va realiza o reducere de 5 puncte procentuale a contribuţiei la asigurări sociale, atunci acest demers trebuie operat jumătate la angajaţi, jumătate la angajatori’, a afirmat Bogdan Hossu, după întâlnirea cu delegaţia FMI.

Acesta le-a comunicat totodată reprezentanţilor FMI că autorităţile române ar trebui să găsească soluţii de reîntregire a bugetului de stat prin măsuri de impozitare la ‘capăt de linie’ .

‘Ar trebui ca autorităţile române să găsească soluţii de reîntregire a bugetului de stat prin introducerea măsurilor de impozitare la capăt de linie. De exemplu, s-ar putea introduce un nou impozit pe profit pentru unităţile cu profituri foarte mari, cum ar fi Petrom’, a mai spus Hossu.

Potrivit acestuia, întâlnirea cu reprezentanţii FMI a vizat în principal un schimb de opinii, delegaţia instituţiei financiare internaţionale dorind să ştie care sunt îngrijorările părţii sindicale cu privire la evoluţia legislaţiei muncii din România.

O misiune a Fondului Monetar Internaţional se află la Bucureşti în perioada 21 ianuarie – 5 februarie, pentru discuţii privind prima şi a doua evaluare a acordului preventiv cu România, care a fost aprobat în 27 septembrie 2013. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
2 Comentarii
  1. Dan spune

    Un lucru bun,nu trebuia renuntat de atunci si aveam un TVA de19.

  2. Andreea spune

    Ce bine ar fi dc ar trece si Guvernatorul Isarescu de partea voastra!-Chiar nu stiti nici un mijloc ca sa-l faceti sa ceara Relaxare Fiscala si introducerea Cotei Regresive de impozitare_aia cu 16, 12, 8%?!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata