Hrebenciuc: Vorbesc cu Daniel Constantin, că ăla ascultă de mine (stenograme DNA)

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc i-ar fi promis fostului șef al SPP Dumitru (Mitică) Iliescu că va interveni pe lângă ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, pentru menținerea în funcție a Silviei Despa, funcționar în cadrul Fondului Național de Garantare.

Potrivit documentelor de la dosarul întocmit de Direcția Națională Anticorupție, fostul șef al SPP l-ar fi informat pe Viorel Hrebenciuc despre dosarele pe care deputatul le avea la DNA și despre faptul că este interceptat.

Informațiile despre dosarele lui Hrebenciuc ar fi provenit de la un ofițer de poliție judiciară care lucra la DNA.

În schimbul informațiilor furnizate de către ofițerul de poliție judiciară, prin intermediul lui Dumitru Iliescu și la solicitarea acestuia din urmă, Hrebenciuc i-a promis că va interveni pe lângă diverse persoane influente printre care și un funcționar public, asupra căruia a lăsat să se creadă că are influență, pentru a-i determina să o mențină în funcție pe Silvia Despa, funcționar în cadrul Fondului Național de Garantare.

Aceste aspecte rezultă din următorul fragment al discuției purtată între Viorel Hrebenciuc și Dumitru Iliescu:

„Dumitru Iliescu: Auziți, cumva pe Silvia Ciornei o știți?
Viorel Hrebenciuc: O știu, dar nu am văzut-o de câțiva ani. Ce-i cu ea, unde e ea?

Dumitru Iliescu: Ea este la Fondul de Garanție. Fondul Național de Garanție, FNG.
Viorel Hrebenciuc: Da.

Dumitru Iliescu: Este acolo tot o fată Silvia, îi spune ei Despa, lucrează acolo.
Viorel Hrebenciuc: Da.

Dumitru Iliescu: S-a schimbat garnitura acolo și în general unii dintre ei se mai mișcă dintr-o parte în alta. Dacă are posibilitatea, numai dacă are posibilitatea, nimic altceva.
Viorel Hrebenciuc: Da, o să-i transmit și o să vorbesc cu Bogdan Ciopel, el trebuie să știe. Eu am văzut-o acum când a venit la PC, dar nu mai știam că a rămas pe acolo.

Dumitru Iliescu: Ea se știe cu Bogdan.
Viorel Hrebenciuc: Da, și am văzut-o pe acolo, m-am pupat cu ea, na, doamna ministru. Dar îi transmit, văd cum fac. Văd exact unde e, nu cumva să fie … Dacă e Cristi Socol… Ia stați puțin!

Dumitru Iliescu: Silvia Despa o cheamă. Soțul ei este Nicu Despa, e colonel.
Viorel Hrebenciuc: Numai bine, că e ocupat.

Dumitru Iliescu: Dar numai dacă se poate.
Viorel Hrebenciuc: Stați să vedem unde e ea, dacă ține de Cristi. Este consilierul primului ministrului pe economic, e copil de-al meu.

Viorel Hrebenciuc: Ei, nu fac eu din astea, vă dați seama. L-a crescut pe Andrei, pe Andrei l-a adus asistentul lui în primul an, e din familie, cum ar veni.
Dumitru Iliescu: Copiii merg pe la ei și au venit la mine ieri.

Viorel Hrebenciuc: Da, da, da. (Vorbește la telefon: Ce faci, măi, Cristi? Ce faci? Ia zi! A, bravo! Și unde ești acasă, aici sau la Buzău? Am înțeles. Cristi, spune-mi și mie, Silvia Ciornei lucrează cumva pe la tine, pe acolo, pe la garantare? Pe unde e? Da? Aha! Dă-mi un SMS cu numărul ei de telefon. Da, da. Bine, te pup! Pa, pa! — n.n.) Da, e la garantare. Mi-a zis că nu ține de el, dar vorbesc cu Daniel Constantin, că ăla ascultă de mine.
Dumitru Iliescu: Aha!

Viorel Hrebenciuc: Vorbesc cu Daniel să ne lase în pace. Îl prind eu pe Daniel, imediat ce îl prind, vorbesc cu el.
Dumitru Iliescu: Să nu uitați numele.

Viorel Hrebenciuc: Silvia Despa. Nu uit. Mihaela Lupu în partea aialaltă și Silvia Despa aici. Dar chiar să scriu Silvia Despa aici, stați așa, că facem altceva (…)’‘. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata