Iaşi: Decontări ilegale de servicii medicale, în valoare de un milion de euro, în atenţia procurorilor

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași continuă ancheta în cazul decontărilor ilegale de servicii medicale, în valoare de un milion de euro, făcute de medici din Iași și din alte județe ale țării.

„Ancheta a început în 2012 din cauza existenței unor suspiciuni conform cărora au fost făcute decontări ilegale de servicii medicale pe numele mai multor cadre medicale din Iași și din țară. Cazul a fost anchetat de noi, după aceea a fost preluat de Direcția Națională Anticorupție, iar de curând, în urma schimbării legislației în domeniu, a revenit la noi. Ancheta fiind în curs de desfășurare nu pot fi divulgate mai multe informații despre cei implicați în acest dosar”, a declarat marți procurorul Carmina Pascal, șefa Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Iași, Robert Dîncă, nu a putut fi contactat.

Ancheta a fost demarată după ce doi medici de origine arabă au înființat mai multe cabinete medicale prin intermediul cărora au decontat ilegal bani de la Casa de Asigurări de Sănătate, sprijiniți de angajați ai instituției.

În perioada 2011-2012, aceștia au întocmit baze de date false cu pacienți aflați în evidențele Casei de Asigurări pe numele cărora s-ar fi prestat servicii medicale. Prejudiciul evaluat la demararea anchetei, în 2012, în cazul decontărilor ilegale de servicii medicale, este în valoare de un milion de euro. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata