Iaşi: Mii de pelerini si-au petrecut noaptea în frig aşteptând să se roage la moaştele Sfintei Parascheva

Câteva mii de pelerini din țară și străinătate și-au petrecut noaptea de luni spre marți așteptând la rând pentru a se închina la raclele moaștelor Sf Cuv Parascheva și Constantin Brâncoveanu, care au fost scoase special în curtea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Încolonați câte trei-patru într-un rând de un kilometru sau dormind în preajma Catedralei Mitropolei Moldovei și Bucovinei, mii de creștini de rit ortodox sau catolici din țară și străinătate au venit la Iași în speranța că vor putea asista la Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de înalți prelați conduși de mitropolitul Teofan.

În ciuda temperaturilor scăzute din timpul nopții, curtea Catedralei Mitropolitane din Iași era arhiplină la orele dimineții de marți, iar pelerinii stăteau la un rând de peste un kilometru pentru a se închina și a se ruga moaștelor celor doi sfinți.

Până acum, potrivit estimărilor organizatorilor, peste 180.000 de pelerini s-au închinat și rugat în baldachinul din curtea mitropolitană, unde se află racla cu moaștele Sf Cuv Parascheva, și racla Sf Constantin Brâncoveanu, care a fost adusă în pelerinaj de la o biserică din București.

De vineri dimineața, de când a început pelerinajul la moaștele Sf Cuvioase Parascheva, 400 de persoane au necesitat îngrijiri medicale întrucât li s-a făcut rău în timp ce așteptau la rând, 30 dintre aceștia fiind duși la spital.

Jandarmii și polițiștii au aplicat 80 de amenzi în valoare de 12.000 de lei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata