Iaşi: Premierul, alături de mii de credincioşi, la Sfânta Liturghie oficiată cu prilejul Sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva

Prim-ministrul Victor Ponta și vicepremierii Liviu Dragnea și Daniel Constantin participă marți, 14 octombrie, alături de aproximativ 10.000 de pelerini, la Sfânta Liturghie oficiată în fața Catedralei Mitropolitane din Iași de IPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și de arhierei, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, cu prilejul Sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva.

La slujba liturgică sunt prezenți, de asemenea, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, europarlamentarii Daciana Sârbu și Cătălin Ivan, precum și parlamentari și reprezentanți ai autorităților locale și județene.

Totodată, alți doi candidați la Președinție, Elena Udrea, liderul PMP, și Dan Diaconescu, fondatorul PPDD, se află la Iași, pentru a participa la manifestările religioase.

Ceremonialul religios este oficiat pe o scenă special amenajată pe pietonalul din fața Mitropoliei Moldovei și Bucovinei din Iași,

Mii de persoane stau, în același timp, la un rând de peste un kilometru pentru a se închina la raclele cu moaștele Sfintei Parascheva și ale Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, cele din urmă aduse la Iași de la Biserica „Sfântul Gheorghe Nou” din București.

Sfânta Cuvioasă Parascheva este considerată, de peste 370 de ani, ocrotitoarea Moldovei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata