Iaşi: Şefa Spitalului „Sfânta Parascheva” şi soţul ei, profesor universitar, arestaţi preventiv

Magistrații Tribunalului Iași au emis mandate de arestare preventivă pentru prof. univ. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, și pentru soțul acesteia, prof. univ. dr. Gheorghe Dorobăț, șef de secție ATI la Spitalul de Neurochirurgie „Nicolae Oblu”.

Cei doi au fost reținuți inițial de procurorii Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul teritorial Iași pentru luare de mită și complicitate la luare de mită.

Potrivit rechizitoriului, Gheorghe Dorobăț, care este și șeful Catedrei de „Anestezie generală” de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr.T. Popa”, a primit vineri după-amiază, prin intermediul soției sale, suma de 2.000 de euro.

Banii proveneau de la 20 de studenți, care au pus câte 100 de euro în carnetele de student pentru ca astfel să li se acorde nota 9 la disciplina „Anestezie Generală” la un examen ce se desfășura în aceeași zi.

Potrivit procurorilor, majoritatea celor 20 de studenți nu obținuseră nota de trecere la examenul practic, condiție obligatorie pentru a fi primiți să susțină proba scrisă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: mondonews.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata