Iaşi: Spectacolul folcloric din Piaţa Unirii, anulat în semn de respect faţă de victimele accidentului aviatic

Conducerea Primăriei Municipiului Iași a anunțat, joi seara, anularea concertului de muzică folclorică programat să se desfășoare vineri, 24 ianuarie, în Piața Unirii, pentru a marca 155 de ani de la înfăptuirea Unirii Moldovei cu Țara Românească, motivul schimbării fiind respectul față de victimele accidentului aviatic din Munții Apuseni.

Primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, a spus că schimbarea programului manifestărilor dedicate zilei de 24 ianuarie se datorează tragediei care a avut loc luni, 20 ianuarie. Totodată, municipalitatea ieșeană transmite sincere condoleanțe familiilor îndoliate.

‘În acest context, am decis anularea concertului de muzică folclorică programat în Piața Unirii. Ziua de 24 ianuarie rămâne o sărbătoare de suflet a ieșenilor și a tuturor românilor, dar nu putem ignora drama care a zguduit întreaga țară’, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Primăria Municipiului Iași îi așteaptă pe ieșeni în Piața Unirii, pentru a celebra Mica Unire, restul programului, exceptând concertul, rămânând valabil.

‘Îi rog pe ieșeni să înțeleagă faptul că, în acest an, pe 24 ianuarie celebrăm atât momentul 1859, dar îi omagiem și pe cei care s-au sacrificat pentru binele semenilor. De aceea, facem un apel către toți participanții la manifestările din Piața Unirii să aibă un comportament adecvat unor asemenea situații deosebite. Îi așteptăm pe ieșeni la toate celelalte momente anunțate în programul oficial’, a spus primarul Gheorghe Nichita.

Municipalitatea ieșeană a anunțat în urmă cu câteva zile că va organiza vineri, 24 ianuarie, un spectacol de muzică populară, 10.000 de porții cu fasole cu cârnăciori și vin fiert pentru a marca 155 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească. În intervalul orar 9,30-10,30 pe o scena amplasată în Piața Unirii trebuiau să cânte soliștii Sofia Vicoveanca, Daniela Condurache, Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriș.

La evenimentele din Piața Unirii este așteptat să participe premierul Victor Ponta, președintelui Senatului, Crin Antonescu, ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, ministrul de Externe, Titus Corlățean, ministrul de Interne, Radu Stroe, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, ministrul Culturii, Gigel Știrbu, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, ministrul delegat pentru Relația cu Parlamentul, Mihai Voicu, precum și ministrul pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Șova. și parlamentari.

Manifestările vor fi deschise de Onorul militar prezentat de Armata Română, la intonarea Imnului Național și de ceremonialul religios.

Oficialitățile centrale și locale vor susține la ora 11,00 discursuri în prezența cetățenilor veniți în Piața Unirii din Iași, dar și a președintelui Senatului, Crin Antonescu precum și vice-prim-miniștrilor Liviu Dragnea, Daniel Chițoiu și Gabriel Oprea.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata