Idee de afacere care încolţeşte frumos: Ghivecele bio cu plante medicinale şi aromatice

Timişoreanul Ciprian Lopată (49 de ani) a ocupat poziţii-cheie la câteva dintre cele mai mari companii din lume, iar în ultimii ani, de când petrece mai mult timp în România, s-a gândit să înceapă o afacere nouă, care pe care să o extindă frumos şi să o transforme într-un brand internaţional, scrie agrointel.ro.

Aşa s-a născut, în decembrie anul trecut, conceptul Dor de verde – un business inteligent în agricultură, aşa cum îşi descrie antreprenorul proiectul de suflet.

 

  • Bune acasă, bune la birou

Practic, Dor de verde este soluţia pentru familiile care locuiesc la bloc sau pentru angajaţii dintr-un birou de a avea plante aromatice proaspete şi ecologice la o întindere de mână distanţă. Mentă, coriandru, busuioc, măghiran, rucola, oregano, leuştean, cimbru, rozmarin sau pătrunjel, toate cresc uşor, rapid şi ecologic pe pervazul bucătăriei, pe masa din sufragerie sau pe cea de lucru.

”Ideea mi-a venit după ce am stat o perioadă în ţările nordice, dar business-ul pe care l-am pornit este o inovaţie mulţumită ghivecelor inteligente pe care le folosim. Acestea sunt dotate cu autoumidificator, cu rezervor de apă, iar sistemul ajută să se tragă apă în pământ exact cât are planta nevoie. De aceea, poţi chiar să pleci două săptămâni în vacanţă, să nu o uzi, iar când te întorci, planta e sănătoasă”, dezvăluie Ciprian secretul afacerii pe care a pus-o pe picioare alăruri de un partener – Corina Brehui.

Toate ghivecele Dor de verde vin însoţite nu doar de seminţe, ci şi de pământul ideal plantei respective şi de fertilizator organic din alge marine care contribuie la creşterea rapidă. La unele soiuri, primele firicele apar din a treia zi, iar la altele, germinarea poate ajunge la două săptămâni. Fiecare client primeşte indicaţii despre îngrijirea plantei, precum şi despre paşii creşterii acesteia.

”Ghivecele de unică folosinţă Dor de verde sunt foarte simplu de folosit şi au un ambalaj prietenos. Tot ce este nevoie pentru a avea o plantă sănătoasă vine în pachet. Rezultatul este un produs bio sigur pentru consumator, care ştie exact cum şi-a crescut busuiocul pus pe senviş sau menta din limonadă”, explică Ciprian.

 

Ciprian şi Corina au investit iniţial circa 10.000 de euro, mare parte din bani în cele 1.500 de ghivece, seminţe de tot felul, îngrăsăminte organice şi platforma online a proiectului, adică site-ul Dordeverde.com.

În prezent, vindem doar online. Am fost bine primiţi pe piaţă şi am avut comenzi bune în preajma Crăciunului pentru că ghivecele Dor de verde pot reprezenta un cadou inedit şi cu un preţ mai mult decât convenabil.

Un vas cu plante bio aromatice sau de decor costă de la 14.99 lei la 24.99 de lei, în funcţie de timpul seminţelor. Unele sunt mai scumpe. Dar toate sunt aduse din Germania şi sunt de cea mai bună calitate şi au un randament foarte bun: se prind repede şi cresc rapid”, spune timişoreanul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata