Ideea de afaceri a unor prahoveni: Pere crescute în sticlă

Cu o livadă de 1.200 de metri pătraţi, doi producători de fructe cresc la Tomşani, în judeţul Prahova, pere în sticle, pe care le umplu apoi cu palincă.

Pasionaţi de viaţa la ţară, cei doi nu au renunţat însă la carierele lor.  Mihai Ciobanu este arhitect, iar Alexandra Gheorghe lucrează în domeniul resurselor umane, scrie yahoonews.ro.

„Proiectul a pornit de la faptul că nu există o ofertă destul de mare pentru astfel de produse pe piaţa noastră. Produsul în sine a fost gândit pentru a creşte fructe în sticle – pere, prune, mere, asta pentru că beneficiam de o livadă destul de mare la noi în curte. Bineînteles, după ce fructele au crescut a trebuit să punem ceva în sticle”, a povestit Mihai Ciobanu.

Aşa a apărut “parinca”, anul trecut înregistrând o producţie de primă încercare,  de 24 de sticle, din cele 56 puse iniţial.

Câştigurile de până acum, respectiv 1.000 de lei, au fost reinvestite în livadă, în materia primă pentru palincă şi în sticlele pentru producţia de anul acesta. Cu experienţa dobândită anul trecut, cei doi se aşteaptă la triplarea producţiei în acest an.

„Anul acesta am vrut să creştem producţia. Am reuşit să punem 80 de sticle şi sperăm să avem o producţie de 60 de sticle. Pentru anul viitor speram să putem pune între 150-200 de sticle. Aşadar, vrem să creştem numărul de produse de la an la an„, a spus producătorul, citat de ziare.com.

Pentru a putea asigura şi materia primă pentru palincă, în primăvara acestui an, au mai plantat 50 de pomi şi vor să crească livada la 100 de copaci. De asemenea, pentru acest an, cu o producţie estimată de 60 de sticle, câştigurile ar urma să fie de aproximativ 3.000 de lei.

„Un câştig real îl putem spera abia după 3 -4 -5 ani, când noua livadă va începe să producă şi, astfel, ne va reduce din cheltuielile pentru producţia de palincă pe care le suportăm la momentul de faţă. Încă nu reuşim să producem destulă palincă de pere din fructele pe care le avem şi suntem nevoiţi să cumpărăm pere”, a mai spus arhitectul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata