Idei de afaceri. Cât plăteşte o companie pe 1 litru de ulei uzat

Un fost angajat al unei firmei de consultanţă imobiliară, Marius Ştefănescu,  a lansat o afacere prin care colecteaza ulei folosit, de la lanţurile de restaurante fast-food, din Bucureşti, Braşov şi Constanţa, notează yahoonews.ro.

Pentru acesta, Ștefănescu plăteşte între 1 şi 2 lei pe litru. Uleiul este exportat apoi în ţări din Europa precum  Austria sau Germania, unde este folosit la producerea biocarburantului ce intră în compoziţia motorinei şi a benzinei.

„În ţările dezvoltate, de regulă, nu se plăteşte pentru uleiul uzat. În mod normal, Agenţia Naţională de Mediu ar trebui să ne ajute să luăm acest deşeu gratis”, a spus antreprenorul, citat de Buna Ziua Braşov.

Fără să aibă experienţă în domeniu, Marius Ştefănescu a investit iniţial în compania sa 30.000 de euro, împreună cu alţi doi parteneri.

Înfiinţată în urmă cu doi ani, compania a exportat până acum, în medie, 100 de tone de ulei alimentar uzat pe lună şi 400 de tone de hârtie şi carton.

„În UE, există o lege potrivit căreia cei care distribuie combustibil trebuie să folosească neapărat un aport de până la 9% de biocarburant în amestecul de motorină. Pentru că preţul uleiului brut este foarte mare, se foloseşte uleiul alimentar uzat”, a explicat Ştefănescu, citat de bzb.ro.

idei de afaceriMarius Stefanescurestaurante fast foodulei alimentarulei folosit
Comentarii (0)
Adaugă comentariu