Imagini din satelit arată distrugeri masive comise de Boko Haram în Nigeria

19

Atacurile recente ale grupării islamiste radicale Boko Haram în Nigeria ar fi făcut mai multe victime decât a anunțat guvernul, a informat joi Amnesty International, relatează DPA.

Guvernul nigerian a spus că aproximativ 150 de persoane au fost ucise în atacurile care au început în Baga (nord-est) pe 3 ianuarie, minimalizând informațiile potrivit cărora numărul morților ar fi în jur de 2.000.

Imaginile din satelit publicate de Amnesty arată orașele învecinate Baga și Doron Baga în mare parte distruse, unde peste 3.700 de construcții au fost afectate sau arse.

‘Aceste imagini detaliate arată distrugeri de proporții catastrofale în două orașe’, Doron Baga fiind aproape șters de pe hartă, a declarat Daniel Eyre, un cercetător nigerian din cadrul Amnesty.

Interviuri cu martori, oficiali și activiști pentru drepturile omului arată că Boko Haram a împușcat sute de civili.

‘Erau cadavre peste tot unde ne uitam’, a afirmat o femeie pentru Amnesty International. Un alt martor a afirmat că insurgenții au ucis chiar și copii și o femeie care năștea.

Daniel Eyre a afirmat că imaginile luate din satelit arată că este vorba despre un număr mult mai mare de morți decât cel prezentat de guvernul nigerian.

În Nigeria, mii de oameni au fugit în țările învecinate din cauza atacurilor grupării islamiste.

Boko Haram, care dorește să creeze un stat islamic, a ucis anul trecut mii de oameni în nordul Nigeriei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: bbc.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata