Împrumutarea căştilor, nerecomandabilă din cauza pericolului de transmitere a bacteriilor

Căştile sunt un cuib de bacterii, ca de altfel alte obiecte intens folosite, dar curăţate foarte rar, aşa încât împrumutarea lor nu este recomandabilă, arată Kelly Reynolds, expert în bacteriologie.

Experta precizează în primul rând că cerumenul din urechi joacă un rol primordial, protejându-ne de germeni şi de praf.

„Fiecare om are propria sa floră bacteriană în urechi, este normal şi acest lucru nu provoacă infecţii”, arată Reynolds, citată miercuri de 7sur7.be.

Situaţia devine problematică în contextul deplasărilor peste tot cu căştile — ele sunt puse în geantă, pe câte o masă, etc. „Cercetări efectuate în acest sens au demonstrat că prin căşti creşte de 11 ori numărul bacteriilor prezente în urechi”, susţine specialista.

Din acest motiv împrumutarea căştilor nu este deloc o idee bună. Chiar dacă este vorba de partenerul cuiva sau de vreun membru al familiei, din partea acestuia vin noi bacterii, care pot provoca ciuperci, coşuri, otite sau alte infecţii.

„Bacteriile se dezvoltă mai uşor în ureche, mai ales dacă se utilizează căşti în timpul practicării unui sport, în condiţii de căldură şi transpiraţie”, mai spune Reynolds.

Soluţia recomandată este dezinfectarea căştilor cel puţin o dată pe săptămână, păstrarea lor într-o cutiuţă şi mai ales renunţarea la a le împrumuta indiferent cui. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata