În 2015 vor începe să circule monezile de 1 şi 2 euro cu imaginea viitorului rege Felipe al VI-lea

Noile monezi de 1 și 2 euro cu efigia viitorului rege Felipe al VI-lea al Spaniei vor intra în circulație cel mai devreme în 2015, însă în cazul în care Casa spaniolă a Monezii va decide emiterea unei serii comemorative dedicate colecționarilor, aceasta ar putea ajunge pe piață chiar de anul acesta, transmit miercuri agențiile spaniole de presă.

Trezoreria publică a bătut deja toate monezile pregătite pentru anul acesta, astfel că în principiu, noile monezi vor fi puse în circulație, după autorizația Comisiei Europene și Băncii Centrale Europene (BCE), abia anul viitor, după cum au confirmat surse din cadrul Fabricii naționale a monezilor și timbrelor.

Gravorii Casei Monezii vor face schițele pentru noile monezi, care vor trebui aprobate de Casa Regală înainte de a fi bătute și emise. Cu toate acestea, nu vor fi primele în care apare imaginea actualului prinț moștenitor Felipe de Asturias: fabrica menționată a emis deja o monedă de comemorare de 12 euro când a avut loc nunta acestuia cu prințesa Letizia.

În plus, imaginea noului rege al Spaniei ar urma să apară și pe timbre, așa cum s-a petrecut în cazul tatălui său, regele Juan Carlos. Emiterea noilor timbre și publicarea lor este hotărâtă însă de o comisie din care fac parte reprezentanți ai Ministerelor Dezvoltării, Finanțelor și Administrației Publice, care nu au anunțat încă nicio decizie în acest sens. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata