În curând, de pe telefon, se vor putea trimite mesaje… parfumate

În curând se va putea transmite de pe telefon nu doar fotografia unei pizza, ci și aroma acesteia, cu ajutorul unui dispozitiv inventat de un profesor de la Universitatea Harvard, scrie sâmbătă Huffington Post.

David Edwards, profesor de inginerie la Harvard University, a realizat un dispozitiv denumit oPhone care trimite și recepționează fotografii și arome. Se pot amesteca și potrivi 32 de arome de bază pentru a crea peste 300.000 de mirosuri unice, potrivit portalului oPhone. Apoi, aceste mirosuri vor putea fi trimise prietenilor prin intermediul oNotes, folosind aplicația oSnap.

La data de 10 iunie, Edwards a trimis prima aromă transatlantică folosind oPhone, de la New York la Paris, iar aroma reprezenta mirosul brut al New Yorkului.

‘Mirosul este ciripitul natural al lumii, pentru că e nevoie de doar câteva secunde pentru a primi o mireasmă’, a declarat Edwards pentru Fast Company. Înțelegerea unei persoane care declară ‘Mi-e dor de tine în New York’, trimițând un mesaj cu miros, este cu adevărat interesantă și puternică.

Citeste si:  George Becali a câştigat în instanţă dreptul de a deţine şi utiliza telefonul mobil

Se poate transmite de asemenea o fotografie proprie — un selfie — însoțită de un miros anume. Poate părea ciudat, și uneori chiar grosolan, dar este bine documentat faptul că mirosul este strâns legat de memorie.

Compania care a creat oPhone, Vapor Communications, afirmă că intenționează să facă disponibilă mesageria cu parfum pentru toți utilizatorii de telefonie mobilă pentru care mirosul este important, pentru sănătate, memorie, auto-exprimare, divertisment, călătorii sau pentru comercializarea online de conținut aromat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner