În timpul nopţii de 4 februarie, cu lună plină, pot apărea tulburări ale somnului

Noaptea de miercuri, 4 februarie, va fi cu lună plină și, în plus, în a doua lună a iernii se doarme cel mai prost, potrivit unui sondaj efectuat de site-ul de sfaturi online pentru un somn bun Sleepio, preluat miercuri de lalibre.be.

Se știe că luna plină poate provoca tulburări ale somnului și, dacă se adaugă faptul că oamenii nu dorm deloc bine în februarie, noaptea de miercuri spre joi ar putea fi proastă pentru mulți.

Site-ul Sleepio a realizat în luna ianuarie un sondaj pe 21.000 de persoane în privința calității somnului în funcție de luna anului. Fiecare răspuns a fost analizat și a rezultat că februarie este luna în care apar cele mai multe tulburări ale somnului. Pe parcursul acestei luni, o persoană ar adormi în medie în 56 de minute, față de 48 de minute în martie. Diferența de opt minute este considerată importantă de cercetători, ajungându-se la o sumă mare de minute la sfârșitul lunii.

Cercetătorii s-au întrebat care ar fi explicația acestui fenomen. Cum februarie este în multe locuri luna cea mai întunecată și mai rece a anului, oamenii au tendința să supraîncălzească încăperile, iar o persoană încălzită adoarme mai greu. Și lipsa luminozității exterioare ar afecta ceasul intern.

Dificultatea de a adormi ar afecta mai mult femeile decât bărbații, potrivit sondajului menționat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata