Încă un pas spre includerea Crimeii în Federaţia Rusă: Putin a notificat guvernul şi parlamentul

Preşedintele rus Vladimir Putin a informat guvernul şi cele două camere ale Adunării Federale – Duma de Stat (camera inferioară) şi Consiliul Federaţiei (camera superioară) – cu privire la propunerea Consiliului de Stat al Crimeii (parlamentul) şi adunării legislative a oraşului Sevastopol privind intrarea în componenţa Federaţiei Ruse ca subiecţi în cadrul acesteia, a anunţat miercuri serviciul de presă al Kremlinului, citat de Interfax.

Acest demers a fost făcut în conformitate cu art.6 din Legea constituţională federală ‘Cu privire la procedura de primire în Federaţia Rusă şi de formare a noi subiecţi’, menţionează agenţia de presă citată.

Preşedintele Vladimir Putin urmează să adreseze marţi un mesaj celor două camere reunite ale parlamentului rus privind integrarea Crimeii în componenţa Federaţiei Ruse, după cum a anunţat luni vicepreşedintele Dumei, Ivan Melnikov, citat de ITAR-TASS.

‘Mesajul preşedintelui cu privire la Crimeea este prevăzut la 15.00 ora locală (11.00 GMT)’, a mai indicat deputatul menţionat.

Conform rezultatelor referendumului de duminică, majoritatea covârşitoare a locuitorilor peninsulei Crimeea — până acum republică autonomă din sudul Ucrainei — s-a pronunţat pentru alipirea la Rusia şi separarea de Ucraina. Un procent de 96,77% din alegători au votat pentru aderarea la Federaţia Rusă, potrivit Comisiei electorale de la Simferopol, capitala peninsulei, în cadrul acestei consultări nerecunoscute de Ucraina şi de către cea mai mare parte a comunităţii internaţionale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata