Incendiu la clubul Colectiv din Capitală – Bilanţul deceselor a ajuns la 30

Numărul deceselor în urma incendiului din clubul Colectiv poate să crească semnificativ prin prisma datelor statistice, a declarat duminică profesorul doctor Ioan Lascăr, care a participat la grupul de lucru convocat de premierul Victor Ponta la Palatul Victoria.

„Evaluăm, estimăm faptul cel puțin prin prisma datelor statistice că numărul deceselor poate să crească semnificativ. Semnificativ înseamnă semnificativ”, a afirmat medicul.

Întrebat dacă se așteaptă la o dublare a numărului de morți, Lascăr a răspuns: „Este posibil, acestea sunt evaluări statistice, dar nu mă refer la cazurile noastre, ci doar făcând o evaluare prin prisma datelor statistice acumulate pe care se fundamentează și experiența noastră clinică”.

Ioan Lascăr a spus că pentru îngrijirea unui pacient cu arsuri costurile variază între câteva sute de mii de euro și chiar un milion de euro.

„Pacientul ars este considerat cel mai complex și mai costisitor tip de pacient imaginabil. Costurile îngrijirii unui astfel de pacient pe durata spitalizării de lungă durată: o lună și jumătate, două, uneori chiar mai mult, pot oscila în funcție de gravitatea și particularitățile cazului între câteva sute de mii de euro până la un milion de euro”, a mai afirmat dr. Ioan Lascăr.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat duminică la Spitalul de Urgență Floreasca că 80-90 dintre răniți în urma incendiului izbucnit vineri seară la clubul Colectiv sunt în stare gravă și critică.

„Vă spuneam aseară că sunt 35 de pacienți în continuare în stare critică și pe lângă cei 35 sunt foarte mulți în stare gravă. Din cei 146 de pacienți care au rămas internați și erau internați în cursul zilei de ieri, numărul celor gravi și critici este foarte mare. Adică se apropie de 80-90 de pacienți”, a afirmat ministrul.

Un cetățean italian în vârstă de 20 de ani și un român, cu vârsta de 35 de ani, internați la spitalul SRI „Dr. Agrippa Ionescu” din București, se află în stare gravă, fiind intubați și instabili hemodinamic.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul SRI, pentru cei doi pacienți s-au practicat incizii de decompresiune și toaleta plăgilor sub anestezie generală.

Alți doi pacienți români, cu vârstele de 30, respectiv 44 de ani, au fost stabilizați hemodinamic și au o stare generală staționară. Celor doi li s-a aplicat toaleta plăgilor sub anestezie generală.

Totodată, doi cetățeni spanioli au o stare foarte bună, fiind stabilizați. Ei s-au prezentat vineri la spital, fiind intoxicați cu fum. Medicii de la spitalul SRI susțin că aceștia vor fi externați curând.

Familiile victimelor pot obține informații suplimentare despre starea acestora sunând la următoarele numere de telefon puse la dispoziție de MAI: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 și 021/3122547.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata