Începe Internship@Guvernul României – cel mai mare program de practică în administraţia publică centrală

Cea de a treia ediție a Programului oficial de Internship la nivelul administrației publice centrale derulat de Guvern începe marți, 21 iulie, la ceremonia care se va desfășura la Palatul Parlamentului urmând să participe premierul Victor Ponta și membri ai Executivului.

Potrivit unui comunicat transmis de Guvern, pe durata celor două luni de desfășurare a programului, 300 de tineri selectați din peste 3.500 de candidați vor participa la activitățile desfășurate în cadrul Cancelariei Primului-Ministru și Secretariatului General al Guvernului, în ministerele și departamentele conduse de miniștri și miniștri delegați, precum și în instituțiile publice din subordinea acestora.

La ceremonia de marți premierul și o parte dintre miniștri le vor prezenta celor 300 de finaliști viziunea proprie despre program și despre rolul acestuia în reîmprospătarea aparatului administrativ central.

Unul dintre momentele importante ale ceremoniei, potrivit comunicatului Guvernului, va fi întâlnirea dintre cei 300 tineri selectați și o parte dintre absolvenții celor două ediții anterioare ale Programului de Internship. Aceștia vor împărtăși din experiența proprie a anilor precedenți, din activitățile notabile pe care le-au parcurs în timpul programului și din planurile lor de viitor.

La finalul evenimentului, cei 300 de finaliști vor avea ocazia de a lua un prim contact cu responsabilii desemnați de fiecare dintre cele 72 de instituții participante, cu scopul de a se familiariza cu programul și specificul acestora.

„Programul oficial de Internship 2015 prezintă o serie de noutăți față de edițiile precedente. Pentru prima dată în administrația publică, stagiul de practică este remunerat lunar, iar participanții beneficiază și de cazare cu titlu gratuit pe toată durata programului”, precizează comunicatul Guvernului.

Pentru a fi selectați, stagiarii din acest an au trecut prin trei probe de concurs: evaluarea dosarelor, testul grilă de aptitudini și proba de interviu. Pentru promovarea obiectivității în procesul de selecție, evaluarea dosarelor s-a efectuat în mod anonimizat de către 63 dintre absolvenții edițiilor anterioare.

Grupul este alcătuit din studenți ori tineri absolvenți de programe universitare din țară și din străinătate, cu vârsta de până la 25 de ani. În vederea selecției listei finale, din cei peste 3.500 de candidați înscriși s-a avut în vedere evaluarea calității pregătirii universitare, a motivației, a potențialului de asimilare și dezvoltare, precum și a competențelor lingvistice și IT. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata