Includerea germenilor în alimentaţie este o modalitate simplă de a vă îmbunătăţi dieta

Una dintre modalităţile cele mai eficiente de a obţine o sănătate optimă este de a consuma alimente integrale, organice şi germeni de cereale care, datorită proprietăţilor lor excepţionale, pot oferi o nutriţie de calitate.

 Germenii permit obţinerea celor mai mari beneficii ale unei plante sub forma cea mai concentrată. Atunci când veţi cultiva proprii germeni de plante, veţi obţine un conţinut ridicat de enzime proteolitice. Atunci când consumaţi alimente care nu conţin enzime digestive, corpul este forţat să le producă (în loc să producă enzimele pe care ar trebui să le producă).

După o anumită perioadă de timp, capacitatea corpului de a produce enzimele necesare se corectează, odată cu capacitatea naturală a organismului de a combate bolile. Enzimele din alimentele germinate pot ajuta la înlocuirea enzimelor pe care corpul nu le-a mai produs.

 Puteţi cultiva chiar dumneavoastră aceşti germeni într-un mod uşor şi accesibil, în propria casă. Germenii sunt o opţiune excelentă în timpul lunilor de iarnă, atunci când legumele şi fructele proaspete nu sunt de sezon. Alt beneficiu principal al germenilor este acela că nu trebuie să-i gătiţi.

 Germenii se consumă cruzi, în general ca ingredient al unei salate de crudităţi sau ca adaos în diversele sucuri de legume preparate în casă. De asemenea, germenii se pot adăuga şi la supe, ciorbe, tocăniţe, paste, orez, dar în cazul în care se adaugă într-o mâncare gătită şi nu crudă, germenii vor fi presăraţi doar la final, fără a fi preparaţi termic. Acest fel de a introduce germenii în dieta dumneavoastră va adăuga un plus de savoare şi e sănătate mâncărurilor.

  • Miracolul dintr-o sămânţă

Iată în continuare menţiunea care apare în publicaţia The World’s Healthiest Food (Cele mai sănătoase alimente din lume) referitor la germenii de cereale:

 “Multe dintre alimentele pe care le consumăm îşi încep viaţa specifică de plantă sub formă de germene. “Germenii” sunt aşadar forma în care sămânţa se deschide prima oară şi face rădăcini sau tulpini. Datorită faptului că etapa de creştere a germenii este unică în viaţa plantei, există un interes special vizavi de potenţialele beneficii pentru sănătate care ar putea fi relaţionate cu această etapă de creştere. În general, germenii conţin concentraţii mai mari ai anumitor nutrienţi şi antioxidanţi cheie, atunci când se compară cu versiunea plantei complet mature.”

O alimentaţie bazată pe alimente integrale, este fără îndoială una din modalităţile cele mai eficiente pentru a preveni bolile şi a obţine o sănătate optimă, iar germenii de cereale pot oferi nivele ridicate de nutriţie.

Germenii de brocoli, lucernă, ridichi, floarea-soarelui sau de grâu oferă numeroase beneficii şi au efecte optime asupra sănătăţii.

  • Germenii – un aliment ideal care se poate cultiva în spaţii reduse

Germenii sunt un autentic super aliment pe care multe persoane îl ignoră sau pe care nu ştiu să-l includă în alimentaţia zilnică. Pe lângă un profil nutriţional superior, germenii pot fi cultivaţi cu uşurinţă dacă locuiţi într-un apartament, deoarece nu este nevoie pentru cultivarea acestora de o grădină. În timpul germinării, mineralele, precum calciul şi magneziul, se unesc cu proteinele, făcându-le astfel biodisponibile.

Pe de altă parte, atât calitatea proteinei cât şi conţinutul de fibre din fasole, nuci, seminţe şi cereale integrale îmbunătăţesc procesul de germinare. Conţinutul de vitamine şi acizi graşi esenţiali cresc de asemenea foarte tare în timpul procesului de germinare.

Seminţele de creson, de floarea soarelui, de brocoli, de ridichi, de schinduf, de rucola, etc. fac parte din lista seminţelor care pot germina şi fiecare dintre aceşti germeni au aproximativ de 30 de ori mai mulţi nutrienţi decât legumele organice. Aşa cum s-a menţionat anterior, mulţi germeni conţin de asemenea compuşi având proprietăţi anticancerigene şi de detoxifiere. În termeni generali, germenii au următoarele proprietăţi benefice:

– Ajută la regenerarea celulară;

– Sunt o sursă puternică de antioxidanţi, minerale, vitamine şi enzime care protejează împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi;

– Au efect alcalinizant în corp, care se ştie că protejează împotriva bolilor, inclusiv de cancer (deoarece multe tumori sunt acide);

– Sunt foarte bogaţi în oxigen, care de asemenea ajută la protejarea contra creşterii anormale a celulelor, virusurilor şi bacteriilor care nu pot supravieţui într-un mediu bogat în oxigen.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata