India devansează Rusia şi ocupă locul trei în topul ţărilor cu cei mai mulţi miliardari

Pentru prima dată în istorie, India are mai mulți miliardari decât orice altă țară din lume, cu excepția SUA și China, potrivit unui clasament anual al celor mai bogați oameni din lume, realizat de grupul chinez Huran Report, transmite Wall Street Journal.

Potrivit ediției din 2015 a Hurun Global Rich List, SUA au 537 de miliardari, pe locul secund fiind China, cu 430 de miliardari, urmată de India, pe locul 3, cu 97 de miliardari, în creștere cu 27 față de anul trecut. Rusia ocupă locul 4 în top, cu 93 de miliardari, cu 10 mai puțini decât anul trecut.

La nivel global, raportul susține că numărul miliardarilor a crescut cu 222, până la cifra record de 2.089, însă valoarea averii lor totale a scăzut cu 1,5%, până la 6.700 miliarde de dolari (5.900 miliarde de euro). Vârsta medie a miliardarilor lumii este de 64 de ani, la fel ca și anul trecut.

Cel mai bogat om din lume este Bill Gates, cu o avere estimată la 85 de miliarde de dolari, urmat de Carlos Slim, cu o avere de 83 de miliarde de dolari, și Warren Buffet, cu 76 de miliarde de dolari. Cel mai bogat om din India este Mukesh Ambani, cu o avere de 20 de miliarde de dolari, care îl plasează pe locul 41 la nivel mondial.

Topul orașelor cu cea mai mare densitate de miliardari este condus de New York, cu 91 de miliardari, urmat de Moscova, cu 73 de miliardari. Mumbai, capitala financiară a Indiei, are 40 de persoane cu o avere mai mare de un miliard de dolari, ceea ce îl plasează pe locul șase în topul orașelor cu cei mai mulți miliardari, după Londra.

În topul continentelor, însă, pe primul loc este Asia, cu 943 de miliardari. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata