Industria va consuma în aprilie 6,5% gaze naturale de import, faţă de estimarea iniţială de 4%

Consumatorii industriali vor utiliza, în aprilie, gaze naturale de import în proporție de 6,5%, față de doar 4%, cât se estima inițial, potrivit unor documente ale Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

La începutul acestei luni, ANRE a publicat structura amestecului de gaze naturale avizată pentru luna aprilie, care includea o pondere de 4% a gazelor de import pentru consumatorii industriali. Această pondere este una dintre cele mai mici din istoria ANRE.

Spre exemplu, în aprilie 2013, piața a consumat 15% gaze naturale de producție internă, iar, în aceeași lună din 2012, ponderea importurilor a fost de 21,5%, potrivit rapoartelor lunare postate pe site-ul ANRE.

La finele acestei săptămâni, ANRE a publicat din nou structura amestecului de gaze pentru aprilie, iar ponderea importurilor avizată de Autoritate a fost recalculată la 6,5%.

Restul consumului, adică 93,5%, provine din producția internă de gaze.

Pentru populație și pentru termocentralele care livrează energie termică utilizatorilor casnici, ponderea importurilor a rămas aceeași din estimările de la începutul lunii, respectiv 2%. Gazele autohtone vor avea o pondere de 98%.

ANRE mai estimează o cerere totală de gaze la nivel național de 10,1 milioane de MWh la nivelul lunii aprilie, față de 8,7 milioane de MWh, cât arăta prognoza de la începutul lunii.

Noua estimare este mai mare chiar și decât consumul din luna aprilie a anului trecut, când România a utilizat 9,3 milioane de MWh. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata