Infractorii Europei, pe www.eumostwanted.eu; România figurează cu doi urmăriţi, printre care Gregorian Bivolaru

Autorităţile de aplicare a legii din Europa şi EUROPOL au lansat vineri, 29 ianuarie, site-ul www.eumostwanted.eu, care ajută la depistarea celor mai căutaţi infractori ai Europei, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

România apare pe acest portal cu doi urmăriţi: Gregorian Bivolaru, pe numele căruia există un mandat de executare a şase ani de închisoare pentru act sexual cu un minor, şi Robert Gîrleanu, cu cetăţenie română şi moldovenească, ce este căutat pentru omor şi având de executat închisoare pe viaţă.

Site-ul are o aplicaţie care permite tuturor cetăţenilor să ofere informaţii utile şi este lansat de European Network of Fugitive Active Search Teams (ENFAST) — o reţea de poliţişti din 28 de state membre ale Uniunii Europene specializată în localizarea şi prinderea urmăriţilor internaţional, cu sprijinul EUROPOL.

Vor fi oferite informaţii despre cei mai importanţi infractori urmăriţi internaţional, atât condamnaţi, cât şi suspectaţi că ar fi comis infracţiuni grave sau acte de terorism în Europa.

„Urmărind creşterea siguranţei în spaţiul comunitar, aceasta este prima iniţiativă la nivel paneuropean de a întocmi o listă de most wanted, pe o platformă comună. (…) Disponibil în 17 limbi europene, conţinutul site-ului va fi gestionat de echipele ENFAST din fiecare stat membru, iar administratorii vor insera informaţiile referitoare la cei mai importanţi infractori urmăriţi internaţional la solicitarea ţării respective, primind în mod direct orice pistă referitoare la depistarea acestora„, precizează IGPR.

Fiecare ţară va publica un număr restrâns de persoane urmărite, care va fi în permanenţă ajustat, în funcţie de priorităţi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: eumostwanted.eu

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata