Inovaţii la cel mai mare târg de legume şi fructe din lume: Roşii dulci ca mierea, broccoli cu multivitamine, orhideea comestibilă şi cocosul-conservă

10

Peste 2.600 de expozanţi din 84 de state au participat la Fruit Logistica Berlin, cel mai mare târg de fructe şi legume proaspete din lume, organizat anual la Berlin. Ediţia ce abia s-a încheiat pe 6 februarie a adus în atenţia publicului o serie de inovaţii menite să revigoreze piaţa comerţului alimentar, scrie agrointel.ro.

Cel mai mare interes a stârnit un popular soi de tomate, adus la expoziţie de olandezii de la Looije, un brand recunoscut printre marii jucători de pe piaţă. Roşii-miere, aşa cum au primit ele denumirea comercială, au dimensiuni mici şi un gust ce aduce a dulceaţa apicolă.

Fiind un produs-etalon pentru compania Looije, fondată în 1946, roşiile-miere se comercializează mai ales în Olanda – unde se vinde circa 35% din producţia totală, iar restul cantităţilor sunt exportate.

La mare căutare a fost şi un nou soi de broccoli, rezultat din combinarea cu asparagusul pentru a rezulta un produs mult mai bogat în vitamine. Adus la expoziţia de la Berlin tot de un brand olandez – Bejo Zanden, noul super-broccoli a fost apreciat de specialişti ca oferind de 10 ori mai multe beneficii pentru sănătate decât un broccoli obişnuit. Un alt avantaj al hibridului este faptul că este mai uşor de porţionat.

Vizitatorii care au trecut pragul târgului de legume şi fructe de la Berlin au avut ocazia să descopere un alt produs inedit, special adaptat pieţei şi cererii tot mai mari de nucă de cocos. Thailandezii de la Swift au adus cocos-ul conservă, o soluţie pentru consumator de a savura sucul proaspăt. Nuca de cocos cu ambalaj special este uşor de consumat şi rezistă la frigider timp de 30 de zile.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata