INS a publicat coeficientul de creştere a câstigurilor salariale medii nete pentru luna decembrie 2013

Coeficientul de creştere a câştigurilor salariale medii nete pe economie pentru luna decembrie 2013, faţă de ianuarie 1990, a fost de 5.962,06, iar faţă de luna februarie 1992 a fost de 1.383,97, a anunţat vineri Institutul Naţional de Statistică (INS).

Coeficientul este adus la cunoştinţa consiliilor judeţene şi locale, primăriilor, societăţilor comerciale şi unităţilor specializate în vânzarea locuinţelor, în conformitate cu prevederile Legii 112/1995, referitoare la vânzarea/cumpărarea locuinţelor naţionalizate.

Potrivit prevederilor Legii 112/1995 – Legea caselor naţionalizate – valoarea despăgubirilor care se acordă foştilor proprietari şi moştenitorilor acestora, pentru apartamentele nerestituite în natură, precum şi preţul de vânzare, sunt actualizate prin intermediul unor coeficienţi care sunt ‘nu fi mai mici decât coeficientul de creştere a veniturilor salariale medii pe economie’.

Coeficientul de creştere a câştigurilor salariale medii nete pe economie este comunicat, de regulă, de INS în luna următoare trimestrului care s-a încheiat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata