Inspecţia Muncii şi ANAF vor demara din ianuarie controale care vizează munca la gri

Inspecția Muncii și Direcția Antifraudă din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) vor demara controale, începând din luna ianuarie, la firmele care sunt suspecte de muncă la gri, a declarat, luni, Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat în cadrul Inspecției Muncii.

„Am semnat în protocol cu ANAF, cu direcția de Antifraudă, având în vedere că sunt suspiciuni că există salariați care lucrează două ore, dar în fapt aceștia lucrează opt ore. Inspecția Muncii nu are competență să sancționeze aceste lucruri, le are ANAF și atunci facem împreună control. O să demarăm controale împreună, începând din luna ianuarie”, a spus Dantes Nicolae Bratu.

Acesta a precizat că nu există o listă cu firmele care urmează să fie verificate și nici nu există o durată prestabilită a campaniei.

„Sunt suspiciuni și vin din teren, de la inspectorii de muncă. Aceștia spun că au fost găsiți salariați care lucrează două ore, trei sau patru ore, dar ei de fapt stau acolo mai mult. Ei au contract cu timp parțial. Francezii îi spun muncă disimulată. Noi îi spunem muncă la gri”, a afirmat Nicolae Bratu.

Potrivit datelor prezentate de șeful Inspecției Muncii, la 30 noiembrie 2015 în registrul general de evidență a salariaților erau 5.428.715 de salariați activi, 6.162.739 de contracte de muncă active, din care 1.109.460 cu timp parțial. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata