Instabilitate atmosferică accentuată şi ploi însemnate cantitativ, de sâmbătă până luni

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri, 8 aprilie, o informare meteorologică de instabilitate atmosferică accentuată şi ploi însemnate cantitativ, valabilă începând de sâmbătă, ora 11,00, până luni, ora 23,00, la nivelul întregii ţări.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, în cursul zilei de sâmbătă (9 aprilie), în jumătatea vestică a teritoriului şi în zonele de munte, iar începând cu noaptea de sâmbătă spre duminică (9/10 aprilie), mai ales în regiunile sudice, centrale şi ulterior în cele estice.

Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi, izolat, îndeosebi în zonele de deal şi de munte, 40-50 l/mp. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi vor fi însoţite de descărcări electrice şi izolat de grindină.

Reprezentanţii ANM menţionează că precipitaţiile prognozate pentru intervalul 8 — 11 aprilie 2016 în România pot antrena spre sol particulele de praf saharian, dar în concentraţii reduse. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata