Instalaţia „AEGIS Ashore” va fi transportată în curând în România

9

Instalaţia „AEGIS Ashore”, construită la baza de testare a companiei Lockheed Martin din Moorestown, New Jersey, este proiectată pentru a fi complet dezasamblată în vederea transportării în România, relatează sâmbătă Defence News.

În câteva săptămâni, aproximativ toate componentele instalaţiei – radarele, calculatoarele, pereţii, podelele şi scările – vor fi împachetate, aproape toată instalaţia fiind gata de livrare în circa 60 de containere către o locaţie din România.

În aproximativ un an, toate componentele vor fi re-asamblate pentru a deveni primul element pe uscat operaţional al European Phased Adaptive Approach – planul SUA de a proteja Europa de un atac cu rachete balistice.

„Ritmul în care se mişcă lucrurile este uimitor”, a declarat la 12 februarie Nick Bucci, director de apărare împotriva rachetelor balistice la Lockheed Martin. Cu doar câteva zile înainte, sistemul a fost în funcţiune, fiind testat pe coasta de est a SUA.

Sistemul este prima versiune pe uscat a celebrului sistem de luptă AEGIS şi este capabil să apere zone extinse de atacul inamicilor. Sistemele AEGIS sunt în mod curent capabile să urmărească în mod simultan peste 100 de ţinte.

Potrivit Defence News, arhitectura instalaţiei se bazează pe suprastructura unui distrugător. Construcţia include toate elementele sistemului de luptă, cu excepţia rachetelor, iar întreaga instalaţie este proiectată pentru a fi relocată, putând fi construită şi gata de funcţionare în aproximativ şase săptămâni.

Ceremonia oficială de marcare a începerii lucrărilor principale la componenta românească a scutului antirachetă a avut loc la 28 octombrie 2013 la baza aeriană de la Deveselu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata