Instanţele de judecată au hotărât că Fiscul a stabilit incorect o sumă totală de 110 milioane lei în sarcina contribuabililor

Instanțele de judecată au hotărât, în 483 de cazuri de contestații din 2014, că Fiscul a stabilit incorect o sumă totală de 110 de milioane lei în sarcina contribuabililor, arată statisticile Agenției Naționale de Administrare Fiscală /ANAF/.

Potrivit datelor ANAF, în alte 734 de cazuri instanțele au hotărât că suma de aproape 400 milioane de lei a fost corect stabilită în sarcina contribuabililor, în timp ce pentru suma de 13 milioane de lei instanțele au pronunțat, în 30 de cazuri, alte soluții.

Instanța s-a pronunțat pe fond, în 2014, în 1.247 de cauze având ca obiect deciziile structurilor de soluționare contestații, asupra legalității și temeiniciei obligării contribuabililor la plata debitelor și conformării față de măsurile stabilite de organele fiscale și menținute de către structurile de soluționare a contestațiilor.

În anul 2014, Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin structurile specializate de soluționare contestații, a verificat peste 7.800 de dosare, cu o sumă totală contestată de aproape 1,5 miliarde de lei, privind actele administrativ fiscale întocmite de ANAF, precizează un comunicat al ANAF remis vineri.

Procentual, soluțiile emise de structurile de soluționare a contestațiilor, pe sume, reprezintă 52,83% respingere, 5,51% desființare, 6,83% admitere si 35,83% alte soluții. În categoria alte soluții se regăsesc anularea actelor administrativ fiscale, lipsa competenței de soluționare a contestațiilor, renunțarea de către contribuabil la contestație, precum si suspendarea soluționării cauzei pe cale administrativă de atac.

Contestațiile formulate împotriva deciziilor de impunere, a actelor administrative fiscale asimilate deciziilor de impunere, deciziilor pentru regularizarea situației emise în conformitate cu legislația în materie vamală a măsurii de diminuare a pierderii fiscale stabilite prin dispoziție de măsuri, precum și împotriva deciziei de reverificare se depun de către persoanele interesate la organele fiscale emitente ale actelor administrative fiscale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata