Integrarea, reformele şi investiţiile vor fi priorităţile preşedinţiei italiene a Uniunii Europene

Italia va lansa o strategie cu trei dimensiuni pentru creșterea europeană, bazată pe piețe integrate, reforme structurale și investiții, când va prelua președinția turnantă de șase luni a Uniunii Europene, a declarat marți ministrul italian al economiei Pier Carlo Padoan, citat de ANSA.

Dezvăluind o parte din planurile președinției italiene a Uniunii ce va începe luna viitoare, Padoan a precizat că Roma va propune o mai mare integrare pe piață pentru servicii și energie, precum și o Europă digitală în care accentul să fie pus pe impulsionarea investițiilor private și publice. ‘Creșterea nu poate fi improvizată’, a spus ministrul.

‘Nevoile noastre trebuie să se afle în spatele unei strategii cu mai multe dimensiuni în cadrul și marjele de manevre pe care le are deja Uniunea Europeană’, a declarat el. O astfel de agendă ‘nu va fi definitivată într-un semestru, dar va trebui demarată în aceste șase luni’, a adăugat Padoan, care a reluat sloganul premierului Matteo Renzi potrivi căruia, odată aflată la conducere, Italia ‘nu va cere, ci va face’.

‘Italia propune aceste lucruri pentru că guvernul italian intenționează să le îndeplinească, atât prin legi noi, cât și prin implementarea normelor deja aprobate’, a mai spus Padoan. În opinia sa, există deja suficientă flexibilitate în cadrul pactului european de stabilitate, dar statele membre trebuie ‘să își facă temele’ și să producă creștere economică. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata