Intel a prezentat un robot realizat din părţi produse la imprimante 3D

Intel Corp. a prezentat miercuri un robot realizat în cea mai mare parte din piese produse la imprimante 3D, robot capabil să se deplaseze și să vorbească și care va fi scos pe piață în cursul acestui an, sub forma unui kit de asamblare care va costa în jur de 1.600 de dolari, conform Reuters.

Brian Krzanich, CEO al Intel, a prezentat robotul „Jimmy” în cadrul Code Conference, la Rancho Palos Verdes, California. Robotul alb, înalt de aproape 61 de centimetri, a urcat pe scenă, s-a prezentat singur și apoi a făcut cu mâna spre audiență.

Compania Intel îl prezintă pe Jimmy ca pe un robot de cercetare și a anunțat că intenționează să pună la dispoziția publicului larg programul de imprimare 3D pentru părțile unei versiuni mai puțin avansate a robotului, în timp ce companii partenere vor vinde componentele care nu pot fi realizate la imprimante 3D, așa cum sunt motoarele și angrenajele pentru mișcare și procesorul Intel Edison, sub forma unor kituri.

Jimmy poate fi programat să cânte, să traducă din limbi străine, să trimită mesaje pe conturi de socializare și chiar să-și servească proprietarul cu o bere rece.

Sub conducerea lui Brian Krzanich (aflat în fruntea Intel de puțin mai mult de 1 an), compania Intel își propune să se impună în activități de pionierat din domeniul noilor tehnologii emergente, așa cum ar fi hainele smart, după ce a pierdut startul în domeniul dispozitivelor și gadgeturilor mobile, înregistrând progrese limitate în domeniul telefoanelor mobile inteligente și al tabletelor.

Din strategia Intel se remarcă orientarea spre consumatorii pasionați pentru domeniul IT, care sunt chemați să-și realizeze propriile gadgeturi și dispozitive din kituri de asamblare, de la pături pentru copii, conectate la internet, până la roboți și drone. Roboții de la Intel vor putea fi programați de către proprietari, pentru a îndeplini anumite sarcini unice. Apoi, proprietarii vor putea face schimb de programe pentru roboții lor, sub forma unor aplicații ce vor putea fi descărcate de pe internet.

Intel a anunțat că dorește ca prețul acestor kituri de asamblare a roboților să scadă sub 1.000 de dolari în următorii 5 ani. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata