International Dog Show: Un pointer din SUA deţinut de un brazilian – cel mai frumos câine

Un câine rasa pointer englez din Statele Unite ale Americii, deţinut de un brazilian şi prezentat de un handler din Ungaria, a fost desemnat câştigătorul International Dog Show, competiţie ce s-a desfăşurat sâmbătă şi duminică în municipiul Satu Mare.

Pointerul englez pe numele Zensu Mousetrap Heart (Riley), un mascul în vârstă de cinci ani, a primit titlul de Supreme Best of Show, el întrecându-se cu cel mai frumos câine ales în ziua precedentă.

În cadrul expoziţiei chinologice, în premieră a avut loc defilarea handlerilor în costumele populare din ţările de provenienţă a câinilor — România, Japonia, Ungaria, Rusia, Franţa, Cuba sau Polonia. După jurizare, cel mai frumos costum a fost atribuit handlerului Szabo Istvan din Ungaria.

„Salut asociaţia din Satu Mare pentru această iniţiativă cu adevărat frumoasă, ceea ce se urmăreşte în jurizarea unui astfel de concurs inedit este atât coeziunea dintre handler şi câine, cât şi costumul cât mai original şi autentic”, a spus preşedintele Asociaţiei Chinologice Române, Cristian Ștefănescu.

La fiecare dintre cele trei competiţii desfăşurate în weekend la Satu Mare au fost înscrişi peste 600 de câini.

International Dog Show este organizat de Asociaţia Chinologică Satu Mare, care a împlinit 40 de ani de la înfiinţare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata