Internet: parteneriat strategic între Yahoo! şi Mozilla

Yahoo! va deveni motorul de căutare implicit al browserului Firefox în Statele Unite pe desktop și dispozitive mobile, potrivit unui parteneriat strategic anunțat miercuri de cele două companii, relatează AFP.

Cele două companii vor explora de asemenea, în cadrul acestui parteneriat, dezvoltarea de noi produse și distribuirea lor.

Yahoo! afirmă că acesta este cel mai important parteneriat al său încheiat în ultimii cinci ani.

Mozilla a subliniat la rândul său că Google este motorul de căutare implicit pentru Firefox din 2004, dar că contractul dintre cele două grupuri expiră și că „a profitat de această ocazie pentru a-și reexamina strategia și explora alte opțiuni”.

CEO-ul Mozilla, Chris Beard, a indicat totuși că alte motoare de căutare cum ar fi Google, Bing sau DuckDuckGo vor continua să facă parte din browserul Firefox ca opțiuni alternative.

Pentru alte piețe decât cele din SUA, Yandex Search va deveni motorul de căutare implicit pentru Firefox în Rusia, în timp ce în China Mozilla va continua parteneriatul cu Baidu.

Pentru alte țări, utilizatorii browserului vor putea alege motorul lor de căutare, în timp ce Mozilla nu a reînnoit contractul de investiții cu Google care va rămâne însă ca o opțiune preinstalată.

„Noua noastră strategie de cercetare vine în sprijinul celei pentru a face din Firefox un browser pentru toți”, a declarat Chris Beard.

„Statutul nostru de organizație non-profit ne permite să facem alegeri diferite ce păstrează internetul deschis peste tot și independent”, a adăugat el, estimând că acordul anunțat miercuri este „un mare pas în această direcție”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata