Intervenţiile chirugicale nu sunt întotdeauna necesare pentru tratarea herniei de disc

O hernie de disc între vertebrele lombare nu necesită întotdeauna o intervenție chirurgicală, această afecțiune putând fi tratată cu terapii conservatoare cum este fizioterapia, a atras atenția Bernhard Meyer de la Societatea Germană de Neurochirurgie citat de agenția DPA.
În timp ce chirurgii recomandă adesea operația chirugicală, un studiu realizat în SUA asupra pacienților cu probleme ale coloanei vertebrale (Spine Patient Outcomes Research Trial, SPORT) a constatat că, pe termen lung, tratamentul chirurgical și fizioterapia dau rezultate la fel de bune.

Inițiat acum 15 ani de Institutul Național de Sănătate din SUA și realizată la Dartmouth-Hitchcock Medical Center din Hanover, New Hampshire (nord-estul SUA), acesta este primul studiu cuprinzător asupra diferitelor moduri de tratare a durerilor lombare și de picioare, precum și a eficienței acestor tratamente.

Intervențiile chirugicale sunt necesare imediat numai în cazurile de urgență acută, cum sunt instalarea paraliziei sau a incapacității pacientului de a mai controla vezica urinară și intestinele, a afirmat profesorul Meyer, director al Clinicii de Neurochirurgie de la Universitatea Tehnică din Munchen.

În cazul în care un pacient are un timp disponibil limitat pentru recuperare, de pildă din cauza angajamentelor sale de la locul de muncă, atunci chirurgia poate fi o soluție mai bună.

Intervenția chirurgicală și recuperarea post-operatorie iau numai o treime din timpul total necesar pentru refacere în cazul opțiunii pentru un tratament ne-chirurgical, mai precizează DPA. (AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata