Investitorii străini care operează în sectorul energetic au investit peste 22 miliarde de euro în România, în ultimii 13 ani

Investitorii străini care operează în sectorul energetic au investit peste 22 miliarde de euro în România începând cu 2002 și până în prezent, sumă care a contribuit la stabilitatea acestui sector, se arată într-un comunicat presă al Consiliului Investitorilor Străini (FIC).

„Investitorii străini care operează în sectorul energetic au investit peste 22 miliarde de euro în România începând cu 2002, sumă care a contribuit la stabilitatea unui sector care fusese anterior subfinanțat. Companiile din sectorul energetic în care investitorii străini joacă un rol important au contribuit în anul 2014 la bugetul de stat cu aproximativ 3 miliarde euro din colectarea TVA, impozitul pe venit, accize, redevențe și plăți ale angajaților”, se arată în comunicat.

FIC consideră că pentru a atrage noi investiții în sectorul energetic, România trebuie să creeze o piață stabilă, previzibilă și transparentă în ceea ce privește punerea în aplicare a politicilor publice și a cadrului de reglementare,

„Pentru a rămâne atractiv pentru investițiile pe termen lung, sectorul trebuie să fie liberalizat și lipsit de bariere birocratice, reconciliind aspectul important pe termen scurt al accesibilității prețurilor la energie cu problema critică a securității pe termen lung a aprovizionării”, informează FIC.

Consiliul Investitorilor Străini (FIC) organizează, marți, o masă rotundă pe tema necesității investițiilor în sectorul românesc al energiei.

La eveniment vor participa Tudor Constantinescu — Principal Adviser în cadrul DG Energy al Comisiei Europene, Eric Stab — vicepreședinte FIC și coordonator al grupului de lucru pentru energie, chairman & CEO la GDF Suez Energy România, Toni Volpe — country manager Enel România, și Gabriel Selischi — membru în boardul executiv responsabil pentru Upstream, OMV Petrom. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata