Ioan Rus: CNADNR va avea un plan de management cu criterii clare; în 25 de ani nu a avut niciodată

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) va avea de miercuri, când urmează să fie aprobată în ședința Executivului Hotărârea de Guvern prin care aceasta trece în subordinea Ministerului Transporturilor, un plan de management care va cuprinde criterii clare după care îi va fi analizată activitatea, a declarat, marți, ministrul de resort, Ioan Rus.

El a subliniat că în 25 de ani CNADNR nu a avut niciodată un plan de management.

„Începând cu data de mâine (14 ianuarie — n.r.), este pe ordinea de zi a ședinței de Guvern decizia prin care CNADNR, cu arme și bagaje, trece la Ministerul Transporturilor. Vom avea o direcție de infrastructură, vom avea un corp specializat de salariați care se vor ocupa nemijlocit de aceste chestiuni. Tot de mâine, CNADNR va avea un plan de management. În 25 de ani nu a avut niciodată. Deci, criterii clare după care îi analizăm, după care le spunem că sunt buni, răi etc., nu au existat niciodată în această companie. Vor exista începând de mâine, de îndată ce va intra sub jurisdicția noastră”, a afirmat Rus, într-o conferință de presă.

Întrebat dacă are în vedere schimbări la nivelul conducerii CNADNR, ministrul Transporturilor a răspuns: „Eu plec de la prezumția de competență, de corectitudine, de implicare, de determinare, de dorință de muncă cu fiecare om cu care intru în contact”.

„Dacă domnul Neaga (Narcis Neaga, directorul general al CNADNR — n. r.) și echipa dânsului vor veni în cel mai scurt timp cu un plan de management (…), după care să putem discuta, poate să stea liniștit 100 de ani de aci înainte. Dacă nu are aceste lucruri, nu se gândește în acești termeni, poate să-și adune lucrurile din birou începând de mâine, de când va fi Hotărârea de Guvern prin care CNADNR este la Ministerul Transporturilor. Repet: nu asta mi-e intenția. Depinde doar de dumnealui și de toți ceilalți colegi”, a adăugat șeful de la Transporturi.

Prezent la conferință, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a precizat că, din acest an, vor fi semnate contracte de perfomanță cu managerii CNADNR și CFR, prin care se vor stabili indicatori și sarcini pentru ambele companii.

„La CNADNR și CFR vor fi semnate două contracte de perfomanță cu ambele companii, unde se stabilesc foarte clar indicatori și sarcini pentru fiecare dintre cele două companii. Deci, începând din acest an, se semnează aceste contracte de performanță”, a subliniat Teodorovici. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata