Ioan Rus: Ministerul se va ocupa masiv în următorii ani de autostrăzile transcarpatice

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a afirmat vineri, în județul Alba, că ministerul se va ocupa masiv în perioada următoare de autostrăzile transcarpatice astfel încât în 2018, la un secol de la Marea Unire, să avem legături solide din acest punct de vedere.

‘Din punct de vedere strategic, ministerul se va ocupa masiv în perioada următoare de transcarpatice. Deci, de Sibiu — Pitești, Comarnic — Brașov, Bacău-Brașov și Târgu Neamț—Valea Largă-Târgu Mureș, astfel încât în 2018 să încercăm să avem într-adevăr și legături transcarpatice solide la o sută de ani de la Marea Unire’, a declarat Ioan Rus.

Ministrul Transporturilor a mai spus că în 2016 vor fi aproximativ 400 de kilometri de ieșire din România spre Vest, de la Cluj-Napoca la Nădlac, pe autostradă continuă. ‘Deci, vom avea în 2016 Cluj-Sebeș, Sebeș-Deva, Deva-Lugoj, Timișoara-Arad-Nădlac și o primă ieșire din România spre Vest pe autostradă continuă. Aproximativ 400 de kilometri’, a subliniat Ioan Rus.

El a adăugat că și de la Sibiu spre Nădlac, pe 350 de kilometri, se va circula din 2016 tot pe autostradă.

Ministrul a afirmat că și tronsonul dintre Câmpia Turzii și Târgu Mureș se va face anul viitor. ‘Vorbesc de nevoia de interconectivitate mare, că e nevoie și între Sebeș și Turda, dar el e parte dintr-un proiect mai mare. Și, de asemenea, tot pe aici se va lega și Târgu Mureș, pentru că și Câmpia Turzii—Târgu Mureș se face și acest tronson anul viitor. Așa că, din 2015, o să avem bucăți mari de autostradă vizibile sau cu efecte clare pentru cei care conduc autovehicule în România. Toate sunt contractate practic. Deci, aici se pune problema doar de urmărit lucrările’, a declarat Ioan Rus.

El a participat vineri la evenimentul de semnare a contractelor de execuție pentru loturile 1 și 2 ale autostrăzii Sebeș — Turda, respectiv pentru realizarea a peste 41 de kilometri, valoarea totală a lucrărilor depășind un miliard de lei. Semnarea contractelor de execuție a avut loc la Centrul de întreținere și coordonare de pe autostrada Orăștie — Sibiu.

‘Autostrada Sebeș-Turda este extem de importantă pentru că face parte dintr-o zonă de interconectivitate mai mare, în care Târgu Mureș, Cluj Napoca, orașe mari vor fi legate de ieșirea din țară, de Nădlac’, a conchis ministrul Transporturilor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata