Ioana Petrescu: Guvernul susţine reducerea cotei de impozit pe construcţii de la 1,5% la 1%

Guvernul, prin Ministerul Finanțelor Publice, susține reducerea cotei de impozit pe construcții de la 1,5% la 1%, a afirmat marți ministrul Finanțelor, Ioana-Maria Petrescu.

Aceasta a participat la dezbaterile de la Comisia de politică economică, reformă și privatizare din Camera Deputaților, care a dezbătut amendamentele la Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal și reglementarea unor măsuri financiar-fiscale.

„Este o reducere consistentă, cu 33%, a impozitului pe construcții, ceea ce înseamnă, implicit, diminuarea poverii fiscale pentru mediul de afaceri. Am ajuns la această soluție urmare a consultărilor cu reprezentanții investitorilor și ai Comisiei de politică economică, reformă și privatizare din Camera Deputaților”, a subliniat ministrul Finanțelor.

Sumele încasate din impozitul pe construcții va fi repartizat bugetelor locale, însă pentru o administrare cât mai simplă din perspectiva companiilor, acest impozit va fi colectat inițial la bugetul de stat, urmând ca prin norme de aplicare să fie stabilit mecanismul de repartizare către bugetele locale, a explicat ministrul Ioana-Maria Petrescu.

Modificările adoptate marți de Comisia de politică economică, reformă și privatizare la Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal și reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, vor intra în vigoare începând cu 2015, după ce vor parcurge procedura parlamentară. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata