Iohannis: Congresul extraordinar al PNL pentru fuziunea cu PDL va avea loc pe 26 iulie

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a anunțat marți că Delegația Permanentă a liberalilor a decis convocarea Congresului extraordinar pe 26 iulie pentru aprobarea fuziunii cu PDL.

„S-a decis convocarea Congresului extraordinar pentru data de 26 iulie, ora 12,00, în Parlament, cu două puncte pe ordinea de zi: aprobarea Statutului noului partid care se va realiza din fuziunea PNL-PDL și aprobarea protocolului politic pentru aceeași fuziune. În acest fel, pe 26 iulie se va încheia procedura de decizie politică”, a spus Iohannis, într-o conferință de presă.

El a arătat că în aceeași zi va avea loc și Congresul PDL, iar ulterior Congresul comun al liberalilor și democrat-liberalilor.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a subliniat că, potrivit legii, actele la tribunal pentru un nou partid trebuie depuse în termenul legal de 10 zile.

„E un termen de 10 zile conform legii partidelor politice, termen în care, după congresul de fuziune, ca urmare a fuziunii PNL-PDL, trebuie depuse protocolul de fuziune și noul statut. În termenul legal de zece zile vor fi realizate toate procedurile legale prevăzute de legea partidelor politice”, a spus Gorghiu.

Ea a precizat că la depunerea acestor documente nu este necesar un număr de semnături.

Purtătorul de cuvânt liberal a estimat că procedurile de fuziune, cu tot cu perioada în care se pot depune contestații, vor dura patru-cinci luni.

În ceea ce privește statutul noii formațiuni, Alina Gorghiu a precizat că mai sunt de stabilit „mici aspecte”, care, cel târziu la finalul săptămânii în curs, vor fi agreate în conducerile celor două partide.

De altfel, vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu a arătat și el că reprezentanții PDL și PNL se vor întâlni săptămâna viitoare de atâtea ori cât este nevoie astfel încât toate problemele să fie clarificate.

„Ne-am propus să ne întâlnim de atâtea ori de câte ori este necesar ca până la sfârșitul săptămânii să elucidăm toate problemele pe care nu le avem încă clarificate. (…) Săptămâna viitoare este destinată discutării acestor subiecte interne în cele două partide înainte de congres”, a explicat Atanasiu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata