Iohannis: Dacă voi fi ales, Băsescu nu are nicio şansă să îl desemnez premier

Liderul PNL, Klaus Iohannis, candidat al Alianței Creștin Liberale la Președinție, a negat joi la Bacău, într-o conferință de presă, existența unei înțelegeri secrete privind desemnarea în calitate de premier a actualului șef al statului, Traian Băsescu.

„Dacă voi fi ales președinte, domnul Traian Băsescu nu are nicio șansă să îl desemnez prim-ministru, cum nu este absolut niciun fel de șansă să-l numesc pe domnul Liviu Dragnea premier”, a declarat Iohannis.

El a adăugat că va avea față de contracandidații săi o atitudine normală, fără atacuri la persoană.

„Ne interesează să avem proiecte politice. Ne interesează să avem o gândire pentru România. O gândire care schimbă lucrurile și face ca țara să meargă mult mai bine. Nu am niciun fel de problemă personală cu niciun candidat. Nu mă voi adresa în campanie contracandidaților. Eu mă voi adresa românilor și vreau, împreună, să rezolvăm probleme mari ivite. Vreau o țară normală. O Președinție normală. O campanie normală”, a indicat candidatul ACL.

Potrivit acestuia, românii s-au săturat de felul în care s-a făcut politică în ultimii zece ani și, ca urmare, va propune un nou proiect.

„Președintele are obligația să vină în fața națiunii introducând în spațiul public marile teme de dezbatere, teme care vor duce la soluții. (…) Dacă noul PNL va ajunge în situația de a forma Guvernul vom demonstra românilor ce se poate rezolva dacă ai un președinte serios, care dorește, care vrea să rezolve problemele țării și un Guvern competent care împreună cu președintele face să apară ceea ce se numesc efecte de sinergie ce pot pune, realmente, România pe altă direcție, cea a occidentalizării reale. Până atunci, voi lucra împreună cu cei ce vor guverna România”, a adăugat Iohannis.

Declarațiile au fost făcute după întâlnirea avută, joi seara, cu membrii PNL și PDL din județul Bacău.

Reuniunea s-a desfășurat în lipsa lui Romeo Stavarache, liderul liberalilor băcăuani, aflat în stare de arest preventiv, fiind acuzat de corupție. Referindu-se la această situație, Klaus Iohannis a spus că asemenea cazuri nu se rezolvă politic, ci în Justiție. „Dacă voi ajunge președinte voi garanta independența Justiției, fapt ce înseamnă că nu va mai exista o imixtiune a politicului în actul de Justiție, nici prin exprimarea unor opinii publice. Politicienii nu au ce căuta în actul de Justiție. (…) În cazul lui Romeo Stavarache, ca și în alte cazuri, nu vom discuta decizia Justiției, ci vom discuta doar în privința prezenței sale politice în viitor în funcție de decizia Justiției”, a precizat Iohannis.

O întâlnire cu membrii ACL a avut Klaus Iohannis joi la prânz și în municipiul Focșani. El a fost însoțit de Mihai Voicu, Nini Săpunaru, Gheorghe Flutur, Răducu Filipescu și Ioan Bălan. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata