Iohannis, după Consiliul European: România îşi doreşte să adopte moneda unică europeană

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, 12 februarie, că la reuniunea informală a Consiliului European a subliniat faptul că România își dorește să adopte moneda europeană.

El a precizat că ultima temă abordată la Consiliul European a fost consolidarea Uniunii Economice și Monetare, arătând că în dezbateri s-a făcut referire la măsurile agreate la nivelul Uniunii privind stimularea investițiilor, politica monetară și dimensiunea bugetară.

„În acest context a fost subliniată importanța continuării reformelor structurale în toate statele membre. Am subliniat faptul că România își dorește să adopte moneda unică europeană. Din această perspectivă vom urmări cu toată atenția actualul proces de consolidare a Uniuni Economice și Monetare„, a spus Iohannis.

Șeful statului a menționat că în cadrul Consiliului a existat o dezbatere asupra situației Greciei. Totodată, el a arătat că președintele Eurogrupului a informat asupra principalelor aspecte abordate în reuniunea de miercuri.

„Ne bucură faptul că s-a ajuns la un acord astăzi între primul ministru grec și președintele Eurogrup pentru a începe consultări tehnice înaintea convocării reuniunii Eurogrup de lunea viitoare”, a adăugat Iohannis. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata