Iohannis: Este nevoie de un nou proiect de ţară pentru România, pentru România viitorului în UE

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, 4 iulie, că este nevoie de un nou proiect de ţară pentru România, precizând că toţi liderii politici care au fost invitaţi la consultările de la Palatul Cotroceni au fost de acord să participe la acest proiect.

„Este nevoie de un nou proiect de ţară, un proiect de ţară pentru România, pentru România viitorului în UE. Acesta a fost mesajul meu către liderii cu care m-am întâlnit astăzi„, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni, după cea de-a doua rundă de consultări cu premierul Dacian Cioloş, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi cu liderii formaţiunilor parlamentare pe tema situaţiei create în urma referendumului din Marea Britanie.

El a subliniat că toţi liderii au fost de acord să participe la acest proiect post-aderare, arătând că acesta va fi elaborat într-un grup pe lucru care va funcţiona pe lângă Preşedinţie.

„Acest proiect de ţară va fi elaborat într-un grup de lucru, care va funcţiona pe lângă Preşedinţia României. Acest grup de lucru poate să funcţioneze în variantă optimală aici, la Preşedinţie, chiar şi într-un an electoral”, a afirmat şeful statului.

Iohannis a subliniat că un astfel de proiect poate deveni funcţional dacă este susţinut consensual.

„Un astfel de proiect de ţară poate să devină funcţional numai în situaţia în care este adoptat, aprobat, susţinut consensual. Din păcate, în România am avut destul de multe aşa numite proiecte de ţară, strategii care nu au fost nici implementate, nici nu au dăinuit fiindcă a lipsit consensul politic. De data aceasta vom elabora împreună acest proiect de ţară, care va ajuta mersul României pentru viitorul mediu şi lung în UE, vom stabili care este locul României, rolul României şi nivelul de ambiţie al României în Uniunea Europeană”, a conchis şeful statului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata