Iohannis: Până la sfârşitul lui iulie vom avea un candidat unic al PDL şi PNL la Preşedinţie

PNL și PDL vor avea până la sfârșitul lunii iulie un candidat unic la Președinție și, indiferent de faza în care se vor afla la acel moment procedurile de fuziune, se va merge pe această variantă, a declarat marți liderul liberalilor, Klaus Iohannis.

„Procesul de fuziune merge în forță mai departe. Din partea PNL, vreau să spun cu toată claritatea, indiferent cine va fi candidatul nostru pentru Președinție, procesul de fuziune, procesul de unificare a dreptei merge mai departe. Noi, PNL, vom avea un singur candidat desemnat pentru prezidențiale până la mijlocul lunii, iar până la sfârșitul lunii iulie vom avea candidatul unic al dreptei rezultată din fuziunea PNL cu PDL. Indiferent dacă procedurile birocratice de fuziune ajung într-o fază avansată sau nu, noi vom merge cu toată hotărârea în această configurație”, a spus Iohannis, la finalul discuțiilor dintre reprezentanții PNL și PDL pe tema fuziunii.

La rândul său, liderul PDL, Vasile Blaga, a subliniat hotărârea celor două partide de a continua procesul de fuziune.

„Până la 1 august, cele două partide vor avea desemnat candidatul unic la Președinție. Tot până la acea dată vor fi gata toate documentele necesare fuziunii. Procesul continuă, de altfel. Ați văzut că vin echipele care lucrează la documente, la coroborarea în teritoriu a celor două partide, deci suntem pe un drum bun, care va aduce multă speranță României, care va crea nu numai un partid care poate să fie o alternativă serioasă — și va fi — la PSD, ci și un partid mare de centru-dreapta, care să propună un proiect serios românilor”, a afirmat Blaga.

El a precizat că procedurile de fuziune nu depind de cele două partide, ci de procesul de justiție.

„Cele două partide vor merge într-o alianță electorală. La momentul potrivit vă vom spune și numele alianței și forma sub care vom candida, repet, cu un singur candidat la Președinție”, a susținut Blaga.

Totodată, liderul PDL a afirmat că data congresului de fuziune va fi anunțată după întâlnirea care va avea loc lunea sau marțea viitoare între conducerile celor două partide. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata