Iohannis – preşedinte. Ponta îşi recunoaşte înfrângerea!

Candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC la prezidenţiale, Victor Ponta, a declarat duminică seară, că numărătoarea paralelă a PSD arată că liberalul Klaus Iohannis a câştigat alegerile şi a adăugat că nu-şi va da demisia din funcţia de prim ministru întrucât nimeni nu i-a cerut acest lucru şi ” nu e nevoie de aşa ceva”.

„Resping categoric că îmi dau demisia câtă vreme niciunul dintre colegii mei nu mi-a cerut acest lucru„, a spus Ponta la Antena3.

Întrebat dacă este sigur că a pierdut alegerile, Ponta a răspuns: „Siguranța va fi atunci când va anunța BEC, dar ăsta este rezultatul numărătorii noastre și așa cred că se face într-o țară civilizată. Nu e nevoie să scoatem oamenii în stradă, nu e nevoie să se bată românii între ei”.

În același context, premierul a negat informația conform căreia ar urma să demisioneze din fruntea Guvernului.

„Eu nu am ajuns prim-ministru de capul meu, așa singur. Poți să te muți dintr-un apartament când vrei tu sau poți să pleci în vacanță. Eu am ajuns prim-ministru sprijinit de oameni, de forțe politice, și dacă la un moment dat, acum nu se pune problema — la anul, peste doi ani acele forțe politice care m-au susținut îmi vor cere (demisia n.r.), nu voi ezita să fac pasul înapoi, dar nu s-a întâmplat acest lucru și nu cred că e nevoie acum de așa ceva. Resping categoric că îmi dau demisia atâta timp cât nimeni dintre colegii mei nu mi-a cerut acest lucru”, a spus Ponta, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Chestionat asupra posibilității ca unul sau mai multe partide din coaliție să părăsească arcul guvernamental și să facă o majoritate în jurul lui Klaus Iohannis, Ponta a exclus această variantă. „Nu. Categoric nu. USL, ceea ce am semnat noi alaltăieri, PSD-UNPR-PC-PLR rămân împreună. Nu cred că UDMR-ul va dori să meargă în altă parte. N-am vorbit cu domnul Hunor Kelemen, dar în ceea ce privește USL-ul, sunt absolut convins că vom rămâne până în 2016 (…) Voi continua”, a mai spus Ponta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata